Vilket samhälle vill du se i framtiden? Det råder inget tvivel om att den upplevda otryggheten ökar bland såväl medborgare i allmänhet som offentlig anställda och de som direkt berörs av trygg och säkerhetsarbetet.

Tillsammans för ett tryggare samhälle
Därför har vi på Hexanova tillsammans med Malmö stad och ett antal relevanta partners skapat en konferens och mötesplats där samhällets trygghet och de utmaningar vi står inför tas på allvar. Nu är det dags att samlas, agera och skapa förändring! Vi tror att en mötesplats som har både bredd och djup i seminarier och samlar de frågor som berör dig som leder och/eller verkar med något ansvar och uppdrag kring medborgarnas trygghet inte bara är relevant utan nödvändig om vi tillsammans vill skapa ett tryggare samhälle i framtiden.

Fokus på lösningar och samhällets viktiga funktioner
Om vi kan förhindra de unga från att börja sin karriär i någon form av samhällsfientlig bana är mycket vunnet Prevention ur såväl socialt som situationellt perspektiv är därför två viktiga delar av konferensen, men även hoten utifrån och utmaningarna för det öppna demokratiska samhället har fått stort fokus när vi nu presenterar årets program.

Några av höjdpunkterna är:

  • Dr J. David Hawkins, från University of Washington, besöker Sverige för första gången för att berätta om prisbelönta programmet CTC, Communities that cares.
  • Morgan Johansson, justitie- och inrikesminster, berättar om den nationella säkerhetsstrategin.
  • Panelsamtal om Group Violence Intervention – Hur stoppar vi våldspiralen och får bukt med gängkriminaliteten? Inleds först, via länk från New York, med David Kennedy som är forskare vid John Jay College of criminal justice och därefter tar panelen ansats i möjligheterna för de svenska organisationerna att applicera metoden delvis eller fullt ut. Hur går vi vidare?
  • Hoten mot medborgare och välfärdssamhället – Var är vi 2030? Ett panelsamtal om hur tryggheten ser ut i det framtida Sverige med Jerzy Sernecki, kriminolog, Peter Lindström, kriminolog och polis, Greta Berg, jurist vid SKL m fl

Välkommen till Malmö den 29-30 Augusti 2018!

Prenumerera på

vårt nyhetsbrev
Så får du de senaste nyheterna direkt
till din inkorg!

Copyright © 2021 Hexanova Events.
Designad av W.F.