Speaker

Jonas Trolle

Chef
  • Company Center mot Våldsbejakande Extremism (CVE)

AllSessions

Dag 2
21 april 2022
09:00

Nulägesrapport - Våldsbejakande extremism i Sverige av idag

Plenumscenen
21 April
Time:  09:00 - 09:20
Location:  Plenumscenen
Speaker:  Jonas Trolle

Följ med på en föreläsning som ger dig den aktuella bilden av terrorhoten mot det svenska samhället av idag. Ta del av det senaste läget i en övergripande omvärldsspaning om våldsbejakande islamism, högerextremism och den autonoma miljön. Vart finner vi de största hoten mot samhället och demokratin idag?

09:20

Terroristläger och extremistiska miljöer - Kan samhället erbjuda en väg ut?

21 April
Time:  09:20 - 10:00
Location:  Plenumscenen

Sverige har ur ett internationellt perspektiv länge varit förskonat mot aktiv terrorism, men under senare år har hoten mot samhället blivit allt fler. Högerextrema rörelser ställs mot de vänsterextrema och under senare år har även våldsbejakande islamistiska rörelser slagit rot i den svenska myllan. Under hösten 2021 har samhället tagit emot medborgare från kurdiska IS-fångläger och oron finns att personerna fortfarande sympatiserar med kalifatets våldsbejakande islamistiska ideologi.

Ta del av en spännande panel med fokus på att ta steget vidare. Vad kan vi göra för bryta utvecklingen och vända trenden? Vilka är svårigheterna med att hoppa av extremistiska rörelser och hur kan samhället bidra? Vilka aktörer skall bistå dem som väljer att lämna extremistiska rörelser. Hur kan du arbeta förebyggande?

Prenumerera på

vårt nyhetsbrev
Så får du de senaste nyheterna direkt
till din inkorg!

Copyright © 2021 Hexanova Events.
Designad av W.F.