fbpx

Trygg & Säker Podcast

 

Trygg & Säker Podcast

Vi djupdyker i trygghets- och säkerhetsfrågor som är aktuella i Sverige just nu.

Här diskuterar vi aktuella ämnen som handlar hur vi kan skapa ett tryggare och säkrare Sverige tillsammans. Gunnar Oesterreich intervjuar olika experter och nyckelpersoner i branschen som är med och skapar mötesplatsen Trygg & Säker. Ta del av de senaste avsnitten nedan och följ podden på Acast eller Spotify.

Senaste avsnitten

Först ut att gästa podden är Johan Höglund, Chef (tidigare verksamhetsutvecklare) på Nationella Taktiska Rådet som är en del av NOA (Nationella operativa avdelningen).
 

I det här avsnittet skall vi prata om ett högaktuellt ämne, nämligen hur vi i ett tidigt stadium kan förhindra att barn och ungdomar dras in i kriminalitet.

  • Hur kan vi upptäcka att någon befinner sig i riskzonen?
  • Vilken samverkan behövs mellan olika aktörer?
  • Och framförallt, när vi tidigt ser faran, vad kan man göra?
I det här avsnittet av Trygg & Säkers Podcast pratar Camilla Tjernberg om vilket arbete som görs i utsatta bostadsområden i Göteborg. Polisinsatser är viktiga för att skapa trygghet, men det brottsförebyggande arbetet är än viktigare.

Så vad kan man göra för att skapa social trygghet? Vad är viktigast att jobba med? Hur samarbetar offentliga och privata aktörer? Och hur går det praktiska arbetet till egentligen?

I detta avsnitt pratar Gunnar Oesterreich med Lise Tamm, chefsåklagare. Hon har retat gallfeber på ex-ministrar och polischefer. Men hon har också fått mycket hejarop för sin tydlighet kring samhällets oförmåga att möta det grövre våldet.